Roboți mobili autonomi (AMR)

Roboți mobili autonomi (AMR)

Vehicule inteligente care navighează prin depozit cu autonomie absolută pentru a automatiza și flexibiliza transportul intern de mărfuri.

Produs

Flexibilitate maximă pentru automatizarea fluxului de mărfuri

Roboții mobili autonomi (AMR) sunt vehicule proiectate pentru a transporta încărcături între două puncte cu independență completă. Aceștia se deplasează liber prin depozit pe rute dinamice generate de un software inteligent care optimizează mișcările și atribuie traiectoria perfectă pentru fiecare încărcătură. Datorită utilizării senzorilor și scanerelor de ultimă generație, sunt capabili să identifice și să evite obstacolele și să opereze în siguranță în zonă în colaborare cu persoane și cu alte echipamente.

AMR-urile de la Mecalux sunt dispozitive extrem de versatile care se integrează cu ușurință la toate tipurile de depozite, deoarece nu necesită modificări ale infrastructurii existente. Diferitele modele din serie alcătuiesc un ansamblu multifuncțional care acoperă manipularea unei game variate de încărcături, de la cutii, tăvi și pachete până la rafturi și paleți. Utilizarea lor contribuie la dinamizarea și flexibilizarea fluxului intern de mărfuri în multiple operațiuni intra-logistice, sporind productivitatea și eficiența depozitului.

Roboții mobili autonomi transportă încărcături între două puncte complet autonom

Avantaje AMR

  • Autonom: navighează liber, orientându-se pe hărți virtuale ale zonei lor de operare și nu sunt supuși unor traiectorii predefinite sau unor circuite de navigație închise și perimetrale.
  • Inteligent: mișcările lor se adaptează la fiecare sarcină și urmează traseele generate de software-ul de navigare integrat fiecărui robot care calculează cel mai eficient traseu. Detectează și evită toate tipurile de obstacole, fixe sau în mișcare, reconfigurându-și traseul în timp real.
  • Flexibil: se adaptează perfect la amenajarea generală a depozitului și nu este necesară efectuarea de modificări structurale. Punerea sa în funcțiune este ușoară și rapidă.
  • Scalabil: flota poate fi extinsă cu ușurință prin introducerea de noi roboți pentru a se ajusta la creșterea operațională a companiei sau la vârfurile sezoniere de creștere ale cererii.
  • Eficient: un software de gestiune pentru flote monitorizează traficul roboților și anticipează traiectoriile acestora pentru a atribui sarcina ideală fiecărui AMR.
  • Precis: își execută sarcinile cu precizie absolută, ceea ce contribuie la reducerea semnificativă a erorilor și la creșterea eficienței depozitului.
  • Sigur: funcționează în medii de mare complexitate care implică persoane, mărfuri, sisteme de amenajare și alte echipamente. O serie de senzori și scanere anti-coliziune foarte precise oferă stabilitate și fiabilitate tuturor mișcărilor lor.
  • Furnizor integral: AMR de la Mecalux se bazează pe sprijinul unei companii lider în sectorul soluțiilor intra-logistice, cu o experiență vastă la nivel mondial în dezvoltarea și implementarea sistemelor automate de depozitare și a instrumentelor de software de gestiune a depozitelor.

Aplicații ale roboților mobili autonomi

Soluția robotică proiectată pentru a optimiza multiple operațiuni intra-logistice

AMR oferă o mai mare suplețe și eficiență transportului intern de mărfuri în depozite și centre de distribuție. Încorporarea sa automatizează diferite procese logistice în companii din numeroase sectoare.

Un robot mobil autonom este optim pentru operațiunile de picking persoană-către-mărfuri

Picking de la persoană-către-mărfuri

Roboții AMR simplifică pregătirea comenzilor în depozitele care operează pe baza „de la persoană către produs”. Aceștia acționează în colaborare, ghidând operatorul în executarea sarcinilor sale, în timp ce asigură deplasare mai rapidă pe trasee și eliberează pe anumite eforturi fizice, cum ar fi utilizarea cărucioarelor de picking.

Robotul AMR se adaptează la strategiile de picking de la mărfuri-la-persoană

Picking mărfuri-către-persoană

AMR-urile se adaptează la strategiile de pregătire a comenzilor „de la produs către persoană” prin automatizarea transportului mărfurilor din zona de depozitare către stațiile de picking. Diminuează semnificativ mișcările operatorilor prin depozit și sporesc productivitatea.

Roboții AMR transportă paleți în interiorul depozitului

Fluxul de paleți

AMR-urile sunt utilizate pentru transportul intern al încărcăturilor paletizate, înlocuind sau completând soluțiile tradiționale cum ar fi stivuitoare, benzi transportoare sau electrocare. Acestea conferă depozitului o mai mare flexibilitate și întăresc siguranța prin limitarea circulației echipamentelor de manipulare acționate manual.

Roboți mobili autonomi intervin în expedierea comenzilor

Expedierea comenzilor

Roboții mobili autonomi simplifică tranzitul intern al comenzilor pregătite prin conectarea stațiilor de picking, consolidare și ambalare cu zona de expediere.

AMR-urile sunt folosite pentru a aproviziona linii de producție

Aprovizionare către producție

Versatilitatea seriei AMR-urilor de la Mecalux, care include modele pentru deplasarea sarcinilor ușoare și grele, le face o soluție ideală pentru automatizarea furnizării de piese, componente și materii prime către stațiile de lucru și asamblarea pe liniile de producție a diferitelor tipuri de produse industriale.

Modele de roboți mobili autonomi

Un AMR perfect pentru fiecare tip de sarcină și încărcătură

Seria de roboți mobili autonomi de la Mecalux cuprinde un set de modele care se adaptează la diferite cerințe de transport intra-logistic. Datorită acestei versatilități, gama acoperă o scală largă de sarcini cuprinse între 100 și 1.500 kg.

Componentele robotului mobil autonom

Dispozitivele AMR de la Mecalux sunt roboți de transport care fac cât mai flexibile fluxurile logistice din depozit. Datorită unei serii de dispozitive tehnologice avansate, se adaptează ușor și rapid la toate tipurile de medii și lucrează în siguranță și eficient în contexte de complexitate operativă.

Roboții mobili autonomi sunt vehicule robuste capabile să se deplaseze cu stabilitate și fluiditate. Designul său compact și versatilitatea în mișcare îi facilitează circulația în diferite contexte, de la spații deschise până la coridoare înguste sau zone traversate de oameni sau mașini.

O serie de dispozitive de ultimă generație permit AMR-urilor să se poziționeze cu acuratețe și să mapeze împrejurimile cu mare precizie pentru a circula independent. De asemenea, acestea configurează un sistem sofisticat anti-coliziune orientat către identificarea obstacolelor de diferite forme și dimensiuni , fixe sau în mișcare.

Funcționarea AMR-urilor de la Mecalux se bazează pe un software avansat care folosește algoritmi inteligenți pentru a monitoriza traficul roboților, a distribui comenzile de lucru și de a stabili rute care se adaptează sarcinilor de realizat.

Role

Role

Fiecare vehicul este echipat cu role motrice, localizate în centru și patru role libere situate în colțuri. Ansamblul oferă stabilitate de deplasare pentru AMR și schimbări line de direcție.

Lumini

Lumini

Dispozitivele AMR includ două coroane de lumini multicolore clar vizibile care indică starea robotului, modul de funcționare și anumite manevre cum ar fi schimbarea de direcție.

Ecran

Ecran

Fiecare vehicul are un ecran echipat cu o interfață de utilizator simplă și intuitivă care vă permite să realizați de interogări specifice despre starea robotului și să gestionați anumite lucrări de întreținere.

Baterie

Baterie

Roboții mobili folosesc baterii cu litiu de înaltă performanță și o autonomie mare care pot permite funcționarea neîntreruptă pentru a asigura întreaga disponibilitate a flotei.

Platforma de ridicare

Platforma de ridicare

Modelele AMR 600 și AMR 1500 încorporează o platformă situată pe fața superioară a vehiculului care ridică cu ușurință marfa manipulată pentru a obține un transfer al sarcinii controlat și eficient.

Butoane de urgență

Butoane de urgență

Butoanele de siguranță situate în poziții vizibile și ușor accesibile a căror activare oprește complet AMR-ul în situații de urgență.

Scaner LiDAR

Scaner LiDAR

Scaner laser care execută o explorare extrem de fiabilă a mediului pentru a oferi o mapare cu acuratețe a zonei operaționale a AMR. Conferă autonomie și siguranță mișcărilor vehiculului prin determinarea poziționării și detectarea obstacolelor care pot interfera cu traiectoria sa.

Senzori cu ultrasunete

Senzori cu ultrasunete

Dispozitiv de detecție utilizat pentru identificarea obiectelor dispuse la nivelul solului pe traiectoria AMR-ului. Acționează ca o completare a scanerului LiDAR pentru a acoperi zonele excluse din planul sau de scanare, susținând sistemul anti-coliziune al robotului prin extinderea razei de detectare a obstacolelor.

Software de navigare

Software de navigare

Integrat pe fiecare robot din flotă, calculează în formă dinamică cea mai bună rută pentru fiecare sarcină de lucru, selectând cel mai eficient traseu. La fel, acționează la detectarea obstacolelor, reajustând, în timp real, traiectoria vehiculului pentru a garanta o funcționare neîntreruptă.

Software de gestiune pentru flote

Software de gestiune pentru flote

Monitorizează traficul roboților și gestionează alocarea sarcinilor, repartizându-le între AMR-uri în funcție de variabile precum traiectorii planificate, distanța de parcurs sau disponibilitatea. Controlează nivelurile de încărcare ale bateriilor de AMR și organizează cicluri de încărcare care se adaptează la volumul de muncă al flotei.

Software de gestiune pentru depozite

Software de gestiune pentru depozite

Asumă controlul și trasabilitatea stocului de depozit și generează comenzile de intrare și ieșire pe care le transmite managerului de flotă, care este capabil să comunice cu diferite SGA și este optimizat pentru integrarea automată cu Easy WMS, software-ul de gestiune de depozite al Mecalux.

Funcționarea flotei de roboți mobili

Autonomie și flexibilitate pentru operațiuni complet optimizate

AMR-urile se caracterizează prin capacitatea lor de a funcționa în mod complet autonom. Sunt vehicule inteligente care se adaptează mediului lor pentru a circula independent și în siguranță și pentru a îndeplini, cu eficiență maximă, sarcinile alocate.

Întrebări frecvente

Roboți mobili autonomi ─cunoscuți, de asemenea, sub numele de AMR după inițialele din limba engleză pentru roboți mobili autonomi─ sunt vehicule proiectate pentru a deplasa mărfuri în depozit cu autonomie totală. Aceștia funcționează fără intervenția umană, pe baza hărților virtuale ale zonei, iar traseele lor, generate de un software de navigație inovator, sunt adaptate fiecărei sarcini și se pot readapta în timp real pentru a evita orice tip de spectacol.

Vehicule ghidate automat sau AGV-urile sunt, la fel la AMR-uri, roboți de transport proiectați pentru a automatiza fluxul intern pentru toate tipurile de mărfuri din depozite și centre de producție. Principala diferență dintre ambele sisteme constă în tehnologia de navigație pe care o folosesc. AGV-urile se deplasează pe rute prestabilite folosind diverse sisteme de ghidare, cum ar fi fire magnetice încorporate în sol sau semnale laser, care configurează un circuit închis. AMR-urile, în schimb, navighează liber în mediul lor de lucru folosind rute dinamice adaptate fiecărei sarcini. AMR-urile reprezintă evoluția naturală a AGV-urilor, îndeplinind aceleași funcții, dar oferind o mai mare flexibilitate și eficiență, asigurând în același timp o implementare mai simplă și mai rapidă.

Seria de roboți mobili autonomi de la Mecalux include modelele dezvoltate pentru transportul încărcăturilor ușoare, cum ar fi AMR 100 (transportator) și AMR 100 (catarg), care manipulează în principal cutii, tăvi și pachete și oferă o capacitate maximă de încărcare de 100 kg. De asemenea, gama include soluții pentru sarcini medii și grele. AMR 600,care se utilizează pentru a deplasa rafturile, suportă până la 600 kg. Cele mai robuste modelele din serie, AMR 1500 (conveior) și AMR 1500 (lift), concepute pentru deplasarea paleților, transportă încărcături până la 1.500 kg.

Da, AMR-urile sunt vehicule sigure. Fiecare robot mobil este echipat cu un sistem sofisticat anti-coliziune format din senzori, scanere și camere care permit identificarea obstacolelor pentru a le evita și a își continua traiectoria. AMR-urile sunt capabile să funcționeze în siguranță alături de persoane, mărfuri, alte echipamente și de instalația în sine.

AMR-urile nu sunt doar dispozitive extrem de compacte capabile să se adapteze în toate tipurile de depozite și să se deplaseze liber și independent prin medii complexe și spații înguste. De asemenea, sunt vehicule de înaltă performanță echipate cu baterii care le conferă o mare autonomie de funcționare, putând parcurge distanțe mari pentru a conecta puncte îndepărtate ale depozitului.

Consultați un expert