Pallet Shuttle automat

Pallet Shuttle automat

Sistem de depozitare automat cu paletizare prin compactare care utilizează un Pallet Shuttle automat sau cărucior electric și sisteme automate de manipulare pentru a crește capacitatea și productivitatea depozitului.

Produs

Pallet Shuttle automat pentru paleți: unitatea face puterea

Acest sistem presupune încorporarea unor sisteme automate în procesele de întreținere a depozitelor compacte, facilitând companiilor să își diferențieze oferta de produse și servicii, datorită reducerii costurilor și a performanței sporite a lanțului logistic.

În cadrul acestei soluții de depozitare, motostivuitoarele sunt înlocuite cu stacker crane (macarale-stivuitoare) sau cu navete care transportă pe platforma acestora Palet Shuttle și încărcătura. Căruciorul este introdus în canalele de depozitare și poziționează fiecare dintre paleți în cel mai adânc spațiu care este liber. Toate acestea în urma comenzilor lansate de software-ul de management al depozitului Easy WMS.

Pe scurt, Pallet Shuttle automat este rezultatul îmbinării optimizării capacității de stocare a sistemelor compacte, cu reducerea timpilor alocați fiecărei operații a sistemelor automate.

Avantaje

Unirea tuturor beneficiilor compactării și automatizării

  • Economie maximă de spațiu în sisteme compacte cu canale de depozitare până la 40 de metri adâncime și rafturi de peste 40 de metri înălțime.
  • Mișcare rapidă a căruciorului electric care reduce timpul de intrare și expediere a mărfii.
  • Creștere importantă a numărului de cicluri/oră comparativ cu alte sisteme de depozitare.
  • Sistem produs către om, astfel încât încărcătura se deplasează automat către stațiile de picking.
  • Supercondensatorii căruciorului sunt încărcați automat în timp ce se află la bordul stacker crane-ului sau al navetei, astfel încât căruciorul este întotdeauna pregătit.
  • Economii de costuri la echipamentele de manipulare, în zona depozitului, de personal și energie (în special în camere frigorifice).
  • Sistem care permite diferite configurații în funcție de numărul de referințe, numărul de paleți și deplasările necesare pentru fiecare caz.
  • Depozitele automate compacte cu Pallet Shuttle oferă o siguranță absolută pentru operatori, pentru încărcătură și pentru instalarea propriu-zisă.

Aplicații

Pallet Shuttle automat: soluția perfectă pentru circulația intensivă a produselor

Instalarea unui depozit automatizat compact cu Pallet Shuttle este recomandată în special în acele cazuri în care este necesar să se ajungă la o creștere remarcabilă a productivității și, prin urmare, este necesar să se mute un număr mare de paleți/oră.

În general, această soluție este adecvată în următoarele cazuri:

Pentru a depozita SKU-uri paletizate de înaltă densitate și produse de depozitare în masă.

Pentru depozite cu SKU-uri pentru consum mediu și mare sau cu un număr mare de paleți.

Instalații în care sunt necesare randamente foarte mari, cu o rotație mare de produse și unde utilizarea maximă a spațiului este esențială.

Camere frigorifice, se reduce volumul care trebuie refrigerat, cu economiile ulterioare ale costurilor energetice, pe lângă faptul că face inutilă prezența operatorilor în medii cu temperaturi joase, ceea ce crește considerabil numărul de mișcări.

Depozit tampon pentru depozitare temporară.

Ideal pentru rafturi adânci, cu intrări și ieșiri masive ale aceluiași produs.

Variante

Depozit automatizat compact cu Palet Shuttle

În instalațiile automate cu Pallet Shuttle, stivuitorul este înlocuit cu echipamente automate de manipulare, stacker crane sau navete. Astfel, se realizează o reducere considerabilă a timpilor folosiți pentru fiecare operațiune.

Alegerea echipamentului de manipulare va depinde de numărul de mișcări de intrare și ieșire, numărul de referințe și numărul de paleți pe referință sau lot. Diferența fundamentală dintre cele două sisteme constă în numărul potențial de paleți pe care o soluție este capabilă să le deplaseze cunavete față de una cu stacker crane, deoarece această cantitate se multiplică cu numărul de niveluri pe care le are instalația.

Date tehnice ale Pallet Shuttle

Lățime palet 1.200 mm
Adâncime palet 800 / 1.000 / 1.200 mm
Capacitate de încărcare Până la 1.500 kg
Role 8
Viteza de deplasare fără sarcină Mediu înconjurător: 110 m/min / Rece: 76 m/min
Viteza de deplasare cu sarcină 70 m/min
Timpul de ridicare 2 s
Temperatura de lucru Mediu: de la 5 la 45 ºC / Frig: de la -30 la 5 ºC
Baterie Supercondensatoare

Consultați un expert