Depozit cu băuturi răcoritoare Coca-Cola de la Refrescos Bandeirantes din Brazilia

Depozit cu băuturi răcoritoare Coca-Cola de la Refrescos Bandeirantes din Brazilia

Depozitul Coca-Cola Refrescos Bandeirantes gestionează 14.200 de SKU și pregătește 3.000 de comenzi zilnice

Logo společnosti Coca-Cola Refrescos Bandeirantes

Coca-Cola Refrescos Bandeirantes și-a extins capacitatea de depozitare a centrului său din Trindade (Goiás, Brazilia) cu două soluții de mare densitate de la Mecalux: rafturi drive-in și rafturi gestionate de sistemul Pallet Shuttle. În plus, a fost amenajat un tunel cu canale live în blocurile de rafturi Pallet Shuttle pentru a accelera ridicarea comenzilor. Acest amestec de soluții personalizate, eficiente și agile face posibilă gestionarea a 14.200 de SKU și procesarea a 3.000 de comenzi pe zi.

  • Poze
  • Specificații tehnice
  • Descărcați PDF

De peste 30 de ani reprezentând marca Coca-Cola

Coca-Cola Refrescos Bandeirantes este o companie braziliană care face parte din Grupo José Alves. Fondată în 1987, are peste 2.900 de angajați direcți și 5.500 de angajați indirecți.

Compania este producătorul, distribuitorul și distribuitorul exclusiv al băuturilor răcoritoare „Coca-Cola Brasil”., Del Valle Frut și sucuri Del Valle. Acest lucru este valabil și pentru băuturi precum berile „Heineken Brasil”, sucuri, ceaiuri, băuturi energizante și băuturi hidrotonice cu ciocolată și pe bază de soia de la León Alimentos, precum și apă minerală de la Crystal Acqua Lia. Ca societate mixtă, distribuie și băutura energizantă Monster în statele braziliene Goiás și Tocantins, de asemenea.

Are o fabrică și nouă centre de distribuție în orașele Palmas, Gurupi, Itumbiara, Uruaçu, Anápolis, Dianópolis, Rialma, Porangatu, Morrinhos și trei unități de cross-docking în São Luís de Montes Belos, Rio Verde și Aparecida de Goiânia. Pe lângă toate acestea, compania operează o flotă de peste 600 de vehicule de transport.

Coca-Cola Refrescos Bandeirantes își renovează logistica

Depozitul Coca-Cola Refrescos Bandeirantes din Trinidade (Goiás, Brazilia), cu o suprafață de 10.000 m². Are două funcții principale: să primească băuturi răcoritoare îmbuteliate de la uzina de producție adiacentă și să pregătească și să trimită comenzi către centrele de distribuție și miile de clienți pe care compania îi are în statele Goiás și Tocantins.

Este nevoie de un depozit bine organizat pentru a furniza direct în 228 de orașe și în peste 32.000 de puncte de vânzare, oferind atât capacitate de depozitare, cât și agilitate în ceea ce privește fluxurile de manipulare și pregătirea comenzilor.

Alisson Ferreira, manager al operațiunilor de planificare și logistică pentru Coca-Cola Refrescos Bandeirantes, explică că „trebuia să extindem în mod substanțial capacitatea de depozitare a centrului nostru și să modernizăm operațiunile legate de pick-up. Scopul este de a face față eficient unei rate de producție în continuă creștere.”

În prezent, depozitul primește zilnic 1.900 de paleți care conțin produse finite. Dintre aceștia, unitatea de producție livrează 1.500 de paleți cu băuturi răcoritoare ambalate în plastic, doză sau sticlă, în timp ce restul celor 400 de paleți provine din exteriorul unității și conțin bere, ceai și sucuri (Heineken și Leão).

Au fost instalate două sisteme de stocare de compactare pentru a aloca și gestiona toate aceste produse. Unsprezece blocuri de rafturi drive-in sunt pe o parte și două blocuri de rafturi cu sistem Pallet Shuttle pe de altă parte. Un tunel a fost amenajat la nivelul inferior al ambelor blocuri de rafturi Pallet Shuttle cu canale active pentru ridicare. În cele din urmă, două blocuri cu rafturi pentru paleți cu dublă adâncime ajută la completarea întregii operați. Combinația acestor soluții logistice diferite face posibilă depozitarea a 9.076 de paleți și pregătirea și expedierea a 3.000 de comenzi pe zi pe aproximativ 1.900 de paleți.

Suntem mai mult decât mulțumiți de soluția foarte personalizată instalată de Mecalux. Am optat pentru sisteme de depozitare care economisesc spațiu deoarece sunt concepute pentru a crește capacitatea și a îmbunătăți organizarea depozitului. Mai mult, asamblarea s-a făcut fără întreruperea operațiunilor, lucru esențial pentru compania noastră.

Alisson Ferreira Manager al operațiuni de planificare și logistică la Coca-Cola Refrescos Bandeirantes

Rafturi pentru paleți drive-in

Au fost instalate unsprezece blocuri de rafturi de 6,5 m înălțime pentru a depozita 6.840 de paleți cu o greutate unitară maximă de 1.500 kg. Cu trei niveluri de depozitare, aici sunt depozitate „produsele finite, ambalate în orice tip de container. Excepție fac produsele ambalate din sticlă”, spune Alisson Ferreira, manager al operațiunilor de planificare și logistică la Coca-Cola Refrescos Bandeirantes.

Produsele ambalate în recipiente de sticlă sunt depozitate într-o zonă în care paleții sunt stivuiți unul peste altul. În plus, „containerele goale care sunt utilizate ulterior în fabrica de producție sunt gestionate și în zona de stivuire”, indică Ferreira.

Acest sistem, cuprinzând practic întreaga suprafață a depozitului, profită la maximum de spațiul disponibil pentru a oferi o capacitate de depozitare mai mare. Fiecare dintre cele trei niveluri este echipat cu șine de sprijin și centralizatoare de paleți, astfel încât încărcăturile să fie introduse corect.

Operatorii, conducând stivuitoare contrabalansate, intră pe benzile interioare cu sarcina ridicată deasupra nivelului unde urmează să fie depozitată. Există șine de ghidare la nivelul podelei care ajută stivuitoarele să intre și să se deplaseze în interiorul benzilor în siguranță și centrate.

Rafturi Pallet Shuttle cu un tunel de ridicare

Alisson Ferreira este convinsă că „sistemul Pallet Shuttle, dintre toate sistemele de depozitare de înaltă densitate, ne oferă o productivitate mai mare, deoarece o navetă acționată cu motor mută automat paleții în interiorul canalelor”. Din acest motiv, acest sistem a fost conceput pentru produsele cu cea mai mare rotație.

Depozitul Coca-Cola Refrescos Bandeirantesa instalat două blocuri de rafturi de sistem Pallet Shuttle care economisesc spațiu chiar lângă zona de expediere. Unul dintre blocuri are 6,5 m înălțime, iar celălalt 11 m înălțime, oferind o capacitate de depozitare de la 1.508 paleți.

Ambele blocuri au fost amenajate cu tuneluri de ridicare de 36 m lungime activate de-a lungul fundului blocului de rafturi. Aici, operatorii colectează SKU-urile care cuprind fiecare comandă direct de pe paleții aflați în canalele live. Acestea pot găzdui până la patru paleți adânci. Unul dintre blocuri are trei niveluri de rafturi active pentru alegerea manuală a articolelor din cutie. Fiecare nivel poate suporta până la 540 kg.

Mărfurile sunt introduse în canalele de picking live prin intermediul culoarului de încărcare și, pe măsură ce sunt înclinate, sunt deplasate prin gravitație până la capătul opus al tunelului de ridicare. „Operatorii s-au adaptat foarte repede la această operațiune. Din prima zi, echipa a observat că, cu acest sistem, munca se face mai rapid și mai sigur”, adaugă Alisson Ferreira.

Cele două blocuri de suport pentru paleți cu adâncime dublă, căptuşind ambele părţi ale tunelurilor de picking, depozitează 408 paleți cu produsele de rezervă utilizate la picking de comenzi. Ca urmare, căile pe care operatorii trebuie să le parcurgă pentru a furniza canalele live au fost mult scurtate. Cu această combinație de soluții, Coca-Cola Refrescos Bandeirantes folosește mult mai bine spațiul disponibil în depozitul său pentru a atinge capacitatea maximă a depozitului.

De asemenea, prin aranjarea produselor în funcție de nivelul lor de cerere și, de asemenea, dotarea unei zone speciale de picking, s-a îmbunătățit rapiditatea generală și eficiența pregătirii comenzilor.

Avantaje pentru Coca-Cola Refrescos Bandeirantes

  • Abilitatea de alegere(picking): cele două tuneluri de picking permit companiei să pregătească 3.000 de comenzi pe zi și să le expedieze către centrele de distribuție și proprii clienți.
  • Optimizarea spațiului: sistemele de compactare instalate profită la maximum de suprafața disponibilă, putând depozita peste 9.000 de paleți.
  • Depozitare eficientă: toate operațiunile și diferitele soluții de depozitare sunt perfect organizate și sincronizate pentru a face față ritmului ridicat de producție.
Rafturi drive-in pentru paleți
Capacitate de depozitare: 6.840 de paleți
Dimensiunea paletului: 1.000 x 1.200 mm
Greutatea max. a paletului: 1.500 kg
Înălțimea raftului: 6,5 m
Niveluri de depozitare: 3
Nr. de blocuri: 11

Întrebați un expert