Capacitate maximă pentru ciocolată și dulciuri la noul depozit al Del Conte

Capacitate maximă pentru ciocolată și dulciuri la noul depozit al Del Conte

Rafturile mobile Movirack vor exploata la maximum spațiul disponibil pentru depozitarea celor 1.428 de paleți ai Del Conte.

Del Conte logo

Principalul producător de ciocolată Del Conte a comandat o nouă linie de producție pentru a gestiona vânzările în creștere și pentru a-și extinde piața. Astfel, și-a construit un depozit care va depozita ambalajele și semifabricatele. Mecalux l-a echipat cu rafturi mobile pentru paleți Movirack din două motive specifice. Pe de o parte, maximizează suprafața disponibilă pentru a găzdui 1.428 de paleți; pe de altă parte, oferă acces direct la mărfuri în momentul deschiderii unui culoar de lucru. Această soluție este special concepută și întărită pentru a absorbi toate vibrațiile generate de eventualele cutremure.

  • Specificații tehnice
  • Descărcați PDF

O nouă facilitate pentru ciocolată delicioasă

Fondată în 1950, Del Conte este un producător de ciocolată renumit, situat în Padova, Italia. De peste 70 de ani, această afacere de familie s-a străduit să ofere momente irezistibil de dulci tuturor celor care îi savurează bomboanele, ouăle de Paște și batoanele de ciocolată.

Compania folosește tehnologie de ultimă oră pentru a-și crea ciocolata, care este esențială pentru a concura pe o piață atât de competitivă. De asemenea, dulciurile Del Conte — din ce în ce mai populare în toată Europa — sunt punctul culminant al unei selecții atente de boabe de cacao de înaltă calitate, amestecate cu talent, creativitate și pasiune mari.

Pentru a prelua creșterea vânzărilor și, în același timp, a-și extinde piața, firma a lansat o nouă linie de producție în fabrica sa din orașul italian Cittadella. Totodată, compania a deschis un nou depozit, care adăpostește semifabricate și ambalaje, în principal cutii de carton pentru pregătirea comenzilor.

CEO-ul Del Conte, Enrico Cattapan, explică: „Trebuia să optimizăm zona de depozitare disponibilă pentru a concentra într-un singur spațiu toate produsele diverse cu care lucrăm”. Firma avea nevoie și de o soluție de depozitare care să ofere acces direct la numeroasele sale SKU-uri. În cele din urmă, rafturile trebuiau să fie suficient de flexibile pentru a găzdui paleți cu sarcini considerabil mari (2,7 m).

Cu toate aceste cerințe pe masă, compania a contactat Mecalux. Cu cuvintele lui Enrico Cattapan, „Ceea ce ne-a convins a fost profesionalismul său. Și, desigur, ne-a plăcut propunerea sa”.

Mecalux a sugerat instalarea unei unități raft mobil Movirack cu înălțimea de 7,7 metri, deoarece acest sistem s-ar potrivi cerințelor Del Conte ca o mănușă, adaptându-se perfect la caracteristicile fizice particulare ale depozitului său. Scalabilitatea acestei soluții a încheiat afacerea, deoarece capacitatea sa de depozitare poate fi extinsă după cum este necesar.

„Rafturile ne-au flexibilizat procesele logistice: prin eliminarea coridoarelor, putem plasa un număr mai mare de paleți într-un spațiu specific și limitat (până la 1.428 de paleți) fără a pierde accesul direct la aceștia. Când un culoar de lucru este deschis, lucrătorii pot accesa locațiile pentru a scoate sau a depozita mărfurile”, spune CEO-ul Del Conte.

SKU-urile sunt sortate și plasate în sloturile corespunzătoare, în funcție de dimensiune și nivelul cererii. În fiecare zi, instalația primește paleți cu ambalaje expediate de furnizori și paleți cu semifabricate din producție. Operatorii au sarcina de a plasa toate aceste articole în locațiile lor cât mai repede posibil, pentru a satisface astfel fără întârziere nevoile de producție.

Simultan, paleții (conținând ambalaje sau semifabricate) sunt trimiși la liniile de producție la momentul potrivit. Accesul direct la paleți a accelerat mișcările operatorului, deoarece facilitează manipularea mărfurilor.

Un sistem complet sigur

Siguranța este o caracteristică a raftului mobil pentru paleți Movirack. „Totul a fost luat în considerare până în ultimul detaliu pentru a asigura integritatea produselor, a angajaților și a sistemului în sine, evitând în același timp întreruperile în serviciu”, se bucură Enrico Cattapan.

Rafturile sunt amplasate pe baze mobile care se deplasează în ambele laterale în mod autonom atunci când operatorul dă comanda prin telecomandă. Rafturile sunt echipate cu motoare, glisoare, echipamente electronice și următoarele sisteme de siguranță pentru a garanta mișcări fluide și controlate:

  • Bariere exterioare: opresc rafturile din mișcare atunci când un operator intră pe culoar.
  • Bariere interioare: detectează prezența obiectelor pe culoar care ar împiedica funcționarea corectă a sistemului.
  • Butoane de oprire de urgență: împiedică rafturile să se deplaseze în cazul unui incident.
  • Fotocelule de proximitate: asigură o oprire lină și sigură.

Rafturile au fost proiectate și instalate în conformitate cu specificațiile standardelor italian NTC 2008 și european EN 16681. Acest lucru asigură că sistemul este protejat corespunzător împotriva pericolelor de a fi amplasat într-o zonă cu risc de mișcări seismice.

Depozitare de mare densitate cu acces direct

Cu rafturile mobile Movirack, potențialul mare de producție al depozitului Del Conte a devenit realitate. Producătorul de ciocolată are acum un sistem de depozitare care valorifică spațiul disponibil pentru a obține cea mai mare capacitate posibilă. Această soluție constituie un suport vital pentru noua linie de producție operațională a companiei. Pe doar 480 m², Del Conte poate depozita 1.428 de paleți care conțin ambalaje precum și produse semifabricate.

Întrucât SKU-urile companiei sunt extrem de variate, aceasta trebuie să își gestioneze stocul în mod optim pentru a evita greșelile. Accesul direct facilitează munca operatorilor și le permite să efectueze sarcinile de depozitare mai rapid.

Suntem încântați de rafturile mobile Movirack, deoarece acestea satisfac mai mult decât nevoile noastre. Ceea ce ne-am dorit cu adevărat era să profităm la maximum de spațiul din noua noastră unitate pentru a găzdui un număr mai mare de paleți atât cu ambalaje, cât și cu produse semifabricate. De asemenea, trebuie să remarc că rafturile sunt special calculate și întărite pentru a suporta orice cutremure care ar putea avea loc.

Enrico Cattapan, CEO al Del Conte

Avantaje pentru Del Conte

  • Spațiu valorificat: rafturile mobile Movirack optimizează cei 480 m² de suprafață disponibilă pentru a spori capacitatea de depozitare. Acest sistem scalabil poate fi extins pentru a găzdui un număr crescut de paleți.
  • Capacitate de depozitare: rafturile pot găzdui 1.428 de paleți, suficienți pentru ca Del Conte să își poată deservi liniile de producție.
  • Management eficient al bunurilor: în ciuda faptului că este un sistem de înaltă densitate, Movirack oferă acces direct la mărfuri. Aceasta a fost o prioritate pentru afacere, deoarece urmărea să eficientizeze sarcinile de depozitare.
Depozitul Del Conte
Capacitate de stocare: 1.428 de paleți
Dimensiuni paleti: 800 x 1.200 mm
Greutatea max. a paletului: 850 kg
Înălțimea raftului: 7,7 m
Lungimea raftului: 32 m

Produsele utilizate în acest proiect

Întrebați un expert