Ceramika Paradyż își întărește angajamentul față de tehnologiile de ultimă oră cu un nou depozit autoportant automatizat în Polonia

Ceramika Paradyż își întărește angajamentul față de tehnologiile de ultimă oră cu un nou depozit autoportant automatizat în Polonia

Capacitate mare și viteze de picking în depozitul autoportant automatizat de la Ceramika Paradyż

Ceramika Paradyż

Mecalux a proiectat Ceramika Paradyż un depozit autoportant automatizat cu o capacitate de peste 20.200 de paleți în orașul Tomaszów Mazowiecki (Polonia). Partea din față a depozitului este o clădire cu două etaje pentru a organiza eficient mărfurile de intrare și de ieșire, toate în timp ce eficientizează pregătirea comenzii. Furnitura de instalare a inclus software-ul de gestionare a depozitelor Easy WMS de la Mecalux.

  • Poze
  • Mecalux has designed Ceramika Paradyż an automated clad-rack warehouse with a capacity for more than 20,200 pallets
    The warehouse is 25 m high, 97 m long and 35 m wide and consists of eight aisles
    The racking must withstand its own weight, that of the goods, as well as the wall and roof covering owing to the self-supporting construction
    In each of the aisles, a stacker crane circulates that provides a constant flow of products without operator intervention, eliminating any logistics error due to manual management
    Stacker cranes have single-depth telescopic forks for handling goods
    There are two levels for the entry and exit of goods
    The top floor of the warehouse annexe is entirely designed for picking
    Two double transfer cars organise this area and distribute the pallets between input conveyors, wait stations and picking stations
    The different areas found on the picking level are connected automatically by electric monorail and transfer car circuits
    The electric monorails circulate in a closed circuit surrounding the picking area and connect this area to the entry and exit points of the warehouse and to ­consolidation
    The electric monorail can reach 100 m/min in straight sections, a higher speed than the conveyors achieve
    Pallets ready for shipment also leave the warehouse on the lower level and connect to the primary conveyor circuit
    A double transfer car moves the loaded pallets and classifies them into twelve preload channels. They consist of chain conveyors and a turntable at the ends
    Easy Mecalux WMS is the core of the system, which organises all the functions that are performed, including receiving, allocating locations and storage of pallets by turnover, extraction, picking and final issuing
  • Specificații tehnice
  • Descărcați PDF

Necesitățile Ceramika Paradyż

Ceramika Paradyż este o companie poloneză lider producătoare de ceramica care își exportă produsele în peste 50 de țări din întreaga lume. Compania este cunoscută pentru introducerea celei mai noi tehnologii în procesele sale de producție, pentru a livra produse inovatoare de cea mai înaltă calitate.

Pentru a-și consolida creșterea în viitor, compania a angajat Mecalux pentru a construi un depozit automatizat de mare capacitate, care includea o zonă de picking unde comenzile sunt pregătite rapid.

Soluția Mecalux

După ce a studiat în profunzime cerințele Ceramika Paradyż, echipa tehnică a Mecalux a proiectat și construit un depozit autoportant automatizat care îndeplinește cerințele stabilite de companie.

Depozitul are 25 m înălțime, 97 m lungime și 35 m lățime și este format din opt culoare.

Cu această soluție, compania a atins capacitatea de depozitare necesară pentru a-și aproviziona piața, situată în principal în Europa.

O clădire mai joasă, atașată depozitului, a fost construită cu o distribuție pe două etaje unde se efectuează diferite operațiuni.

La nivelul inferior se află intrările și ieșirile mărfurilor. Au fost instalate puncte de control, un stivuitor de paleți plini și un distribuitor de paleți gol, precum și canale de preîncărcare.

La nivelul superior, sunt pregătite comenzile. Există o întreagă zonă amenajată și dotată cu un circuit electric cu monoșină, vagoane de transfer, stații de picking, un tampon de paleți, precum și o zonă de consolidare și ambalare.

Depozitul

Cu cei 3.290 m² este compus din opt culoare cu rafturi cu o singură adâncime pe ambele părți. În lungime, există un total de 45 de zone cu paisprezece nivele, fiecare nivel găzduind câte doi paleți.

SKU-urile sunt depuse în locație pe baza criteriilor de rotație A, B și C, toate acestea permițând mișcările simplificate ale echipamentelor de manipulare.

Stelajul trebuie să reziste propriei greutăți, a mărfurilor, precum și a peretelui și a acoperișului datorită construcției autoportante. La proiectarea unui depozit cu aceste caracteristici trebuie să se țină cont de factori care interacționează cu structura, precum forța vântului, seismicitatea corespunzătoare zonei în cauză și reglementările locale de construcție în vigoare.

Intrare și ieșire în depozit

Există două niveluri pentru intrarea și ieșirea mărfurilor. Cel de jos coincide cu parterul clădirii anexe unde are loc intrarea mărfurilor din centrul de producție, iar ieșirea paleților plini și a comenzilor finalizate către zona de expediere.

La ultimul etaj, care coincide și cu nivelul superior al anexei, se efectuează ieșirea paletilor necesari picking-ului și introducerea comenzilor finalizate.

În fiecare culoar, macarale-stivuitor muta marfa de la nivelurile de intrare și ieșire până la locațiile de pe rafturi care au fost alocate de software-ul de gestionare a depozitelor, Easy WMS.

Acest echipament este model MT3 cu un singur catarg și funcționează la o viteză de deplasare de 220 m/min și 54-66 m/min când este ridicat.

Clădirea anexă

Etajul superior: zona de picking

Ultimul etaj al anexei de depozit este proiectat în întregime pentru picking. Această zonă mare este formată din șase stații de picking, cu posibilitate încă patru care ar putea fi înființate în viitor, în funcție de cerințele și nevoile logistice ale Ceramika Paradyż.

Există echipamente auxiliare la îndemână pentru a facilita manevrele operatorilor, cum ar fi mese care se ridică într-o poziție ergonomică și mânere de cutie cu vid pentru a deplasa sarcinile cele mai grele.

Organizarea corectă și încorporarea echipamentelor automate sunt esențiale pentru a asigura ciclurile necesare și performanța optimă la picking. Monoșinele electrice colectează paleții care vin din depozit direct din fagurii de ieșire și îi plasează într-unul din cele patru transportoare de intrare în această zonă.

Două vagoane duble de transfer organizează această zonă și distribuie paleții între conveioarele de intrare, stațiile de așteptare și stațiile de picking. Paleții sursă din care s-a efectuat deja ridicarea, parcurg același traseu, dar în sens invers pentru a reveni la depozit.

A fost activat un tampon cu 120 de poziții de paleți pentru paleți cu rotație mare. Acestea rămân în așteptare pentru a evita mișcările inutile ale macaralei-stivuitor și fluxul constant de mărfuri de intrare și de ieșire pe acest etaj și sunt gestionate de două vagoane de transfer.

Încă două vagoane de transfer sunt responsabile pentru aprovizionarea stațiilor de picking cu paleți goi și colectarea comenzilor odată ce acestea sunt finalizate. Pe acestea, acestea le depun pe conveioare care fac legătura cu monoșina electrică, care le duce în zona de consolidare, situată pe o parte.

Lângă zona de consolidare s-au instalat rafturi de picking manual unde sunt pregătite accesoriile pentru comenzi, după cum este necesar.

După finalizarea comenzilor, paleții sunt transferați în ambalajul folie extensibilă. Ulterior, mărfurile rămân în așteptare, așteaptă să fie trimise la preîncărcare atunci când este necesar.

Conectare automată

Diferitele zone care se găsesc la nivelul de picking sunt conectate automat prin monoșina electrică și circuite de vagoane de transfer.

Vagoanele de transfer, a căror sarcină este de a forma o legătură directă cu diferitele stații și posturi de picking, sunt integrate în zona de picking.

Marele avantaj este că se pot deplasa în ambele direcții și se pot alătura unor stații diferite. Acestea rulează pe șine cu o viteză de 120 m/min și încorporează conveioare cu lanț și role, precum și furci telescopice pentru deplasarea paleților.

Monoșinele electrice circulă într-un circuit închis înconjurând zona de picking și leagă această zonă la punctele de intrare și ieșire din depozit și de consolidare.

Sistemul de monoșină electrificată a fost ales pentru că este un sistem de transport foarte rapid care garantează un flux constant de mărfuri. Se poate deplasa de-a lungul curbelor și există posibilitatea de a instala ocoluri și comenzi rapide.

Pe o parte a circuitului a fost proiectată o zonă de întreținere unde sunt trimise cărucioarele atunci când necesită intervenție manuală. Menținând podeaua fără obstacole, șinele electrice facilitează curățarea.

Etajul inferior

Zona de receptie

Etajul de jos al anexei depozit este distribuit astfel:

  1. Transportoare de intrare
  2. Set de stivuitoare de paleți pline și distribuitoare de paleți goale
  3. Recondiționare paleți și punct de control
  4. Circuit dublu de recirculare si joncțiune cu transportoare în interiorul depozitului
  5. Canale de preîncărcare
  6. Stivuitor de paleți plini și stivuitor de paleți gol
  7. vagon de transfer pentru sortare
  8. Docuri de descărcare și expediere

Mărfurile din producție intră în centrul logistic prin docuri supra-înălțate. Descărcarea camioanelor se face cu stivuitoare care lasă paleții să intre direct în circuitul de intrare.

În acest depozit, majoritatea paleților sunt de proastă calitate, iar produsele sunt voluminoase. Prin urmare, a fost instalat un set de stivuitoare pline care depun marfa pe servo-paleți.

În continuare, mărfurile trec prin punctul de control pentru a valida că îndeplinesc cerințele stabilite ale proiectului și intră în depozit.

Ieșiri din depozit

Paleții pregătiți pentru expediere părăsesc, de asemenea, depozitul la nivelul inferior și se conectează la circuitul transportor primar care îi mută în zona de expediere.

Un vagon de transfer dublu mută paleții încărcați și îi clasifică în douăsprezece canale de preîncărcare. Acestea constau din conveioare cu lanț și o placă rotativă la capete care permit colectarea paleților de pe partea cea mai convenabilă, în funcție de plasarea lor în vehiculul de transport.

Acest sistem permite gruparea paleților de aceeași comandă sau traseu, și eficientizarea încărcării camioanelor de distribuție.

Easy WMS de la Mecalux

Un sistem Easy WMS de management a depozitului de Mecalux a fost implementat în centrul logistic al Ceramika Paradyż, a cărui misiune este să gestioneze toate operațiunile interne.

Deoarece depozitul este complet automatizat, a fost implementat și modulul de control Galileo; responsabil de asigurarea bunei funcționări a tuturor dispozitivelor aflate în mișcare, precum și de îndeplinirea măsurilor de siguranță.

Easy Mecalux WMS este într-o comunicare constantă în două sensuri cu ERP-ul Ceramika Paradyż; atât transferând date și informații esențiale pentru a opera și gestiona stocarea în mod eficient și pentru a obține profitabilitatea maximă a proceselor logistice.

Avantaje pentru Ceramika Paradyż

  • Debit maxim: depozitul automatizat Ceramika Paradyż stabilește un flux constant de produse și un sistem flexibil de preluare a comenzilor cu intervenția minimă a operatorului, ceea ce elimină riscurile.
  • Mega capacitate de depozitare: cu cei 3.290 m², depozitul cu rafturi cu înălțime de 25 m poate cuprinde mai mult de 20.200 de paleți cu o greutate maximă de 1.500 kg.
  • Management puternic al depozitului: operațiunile din depozit sunt gestionate și organizate de Easy WMS de la Mecalux si software-ul de control Galileo a cărui funcție este de a da comenzi de mișcare tuturor dispozitivelor din cadrul instalației.
Depozit automatizat autoportant al Ceramika Paradyż
Capacitate de depozitare: 20.256 de paleți
Dimensiuni paleți: 800 x 1.200 mm și 800 x 1.250 mm
Greutatea max. a paletului: 1.500 kg
Lungimea depozitului: 97 m
Lățimea depozitului: 35 m
Înălțimea depozitului: 25 m
Nr. culoare de depozitare: 8

Întrebați un expert