Paolo Astori a instalat un nou depozit automatizat de miniload în Italia

Paolo Astori a instalat un nou depozit automatizat de miniload în Italia

Depozitul automatizat de miniload al Paolo Astori: capacitate de depozitare și productivitate mai mare

Paolo Astori

Paolo Astori, renumitul producător italian de piulițe și șuruburi aeronautice, lucrează cu peste 20.000 de SKU-uri gestionate într-un nou depozit automatizat de miniload cu 5.400 de cutii. Automatizarea procesului logistic înseamnă că această companie și-a dublat numărul de comenzi pregătite în centrul său de logistică situat lângă Milano.

  • Poze
  • Specificații tehnice
  • Descărcați PDF

Paolo Astori: investind mereu în noi tehnologii

Ca afacere de familie cu sediul în Gattico, lângă Milano (Italia), Paolo Astori produce și vinde elemente de fixare pentru principalele industrii din sectorul aeronautic din America, Asia și Europa.

Compania, fondată în 1942, investește continuu în noi echipamente și tehnologii pe care le încorporează în toate procesele sale de producție. Prin alocarea a peste 16 milioane de euro, din 2012, pentru a-și îmbunătăți unitățile, își propune să se armonizeze cu și să depășească standardele stricte din domeniul aerospațial, precum și așteptările clienților săi.

În acest sens, Massimiliano Campagnoli, proprietarul Paolo Astori, afirmă că „Suntem foarte încântați de ceea ce ne rezervă viitorul pentru industria aerospațială. De asemenea, Paolo Astori este 100% angajat să fie în fruntea investițiilor în personal și tehnologie, fără a sacrifica grija pentru clienții noștri”.

Nevoile și soluția

Depozitul Paolo Astori este situat lângă centrul său de producție, unde anual sunt fabricate peste 12.000 de piese, inclusiv o mare varietate de piulițe, șaibe, pene și coliere de blocare.

Acest centrul logistic modern de 325.000 m² a fost cadrul perfect pentru un sistem de depozitare multi-SKU capabil să gestioneze peste 20.000 de articole de dimensiuni mici și care, la rândul său, ar putea accelera pregătirea comenzilor. Depozitul trebuie să găzduiască multe SKU-uri și cantități mici din fiecare produs. Massimiliano Campagnoli reasigură că „Dintre toate propunerile pe care le-am comparat, soluția propusă de Mecalux s-a potrivit cel mai bine pentru ceea ce căutăm. Aveam nevoie să automatizăm depozitarea tuturor pieselor care ieșeau din producție în mod eficient, iar Mecalux a reușit din plin”.

În consecință, a fost înființat un depozit automatizat de miniload cu o capacitate de 5.472 de cutii pentru a înmagazina cutii de 300 x 400 mm cu o greutate unitară maximă de 40 kg. Miniload-ul este cel mai funcțional sistem pentru depozitarea produselor de dimensiuni mici, precum piesele realizate de Paolo Astori. Deci, de aceea, fiecare cutie a depozitului miniload a fost împărțită pentru a găzdui până la patru SKU-uri diferite.

Nivelul cererii Paolo Astori este destul de stabil, cu excepția cazului în care trebuie îndeplinite vârfurile sezoniere sau sporadice ale cererii. Depozitul automatizat pentru cutii a permis companiei să-și dubleze comenzile pregătite în fiecare zi, crescând de la 100 la 200.

Eficientizarea pickingului și expedierii comenzilor nu a fost singurul motiv pentru care compania a ales să automatizeze depozitul. Potrivit lui Massimiliano Campagnoli, „am luat în considerare și economiile de costuri obținute prin automatizarea proceselor logistice”. Proprietarul Paolo Astori adaugă că „Dacă un operator trebuie să pună deoparte o cutie de fiecare dată când intră în depozit, acest lucru se transformă într-un cost suplimentar nerealizabil pentru acea parte. În plus, automatizarea ajută la reducerea erorilor umane mai târziu în timpul procesării comenzilor”. Trasabilitatea, controlul și productivitatea sporite sunt posibile datorită software-ului de management al depozitului al clientului și modulului de control Galileo instalat de Mecalux. Pe de altă parte, Paolo Astori avea deja un sistem puternic de management al depozitelor (WMS) care funcționează fără probleme. Continuarea utilizării acestui sistem ca bază a fost o necesitate pentru a gestiona întregul depozit.

Din acest motiv, a fost necesară doar implementarea programului de control Galileo, însărcinat cu organizarea tuturor mișcărilor în depozit. Astfel, a fost concepută o interfață de comunicare pentru o interactivitate precisă cu dublu sistem. „Programul de control Galileo a fost integrat în WMS-ul nostru într-o clipă. Astfel, operatorii noștri pot folosi în continuare un software pe care îl cunosc. De fapt, nu a fost nevoie să irosim timpul pregătindu-ne și obișnuindu-ne cu noul software”, a spus Massimiliano Campagnoli.

Datorită depozitului automatizat pentru cutii Mecalux, am îmbunătățit considerabil gestionarea și stocarea tuturor SKU-urilor noastre. De asemenea, am dublat nivelurile de productivitate, de la 100 la 200 de comenzi pregătite zilnic.

Massimiliano CampagnoliProprietar al Paolo Astori

Depozit miniload: caracteristici tehnice

Depozitul va consta dintr-un singur culoar cu două rafturi cu adâncime dublă pe ambele părți, care se întind 43 m în lungime și 6 m în înălțime, împărțite pe 18 niveluri.

O stacker crane pentru cutii va gestiona intrările și ieșirile mărfurilor. Macaraua-stivuitor, cu o viteză de deplasare de 180 m/min, poate opera până la 50 de cicluri combinate pe oră (25 de intrare și 25 de ieșire). În paralel, încorporează un sistem dublu de extracție care permite manipularea a două cutii în același timp.

Extractorul este format dintr-o lamă și două grinzi care se mișcă separat, ridicând cutii de ambele părți, deplasând-o pe prima pe partea opusă unde se va face a doua extracție. Deoarece o macara-stivuitor funcționează exclusiv în interiorul culoarului, depune cutiile pe conveier transportoare instalate în partea din față a instalației. Circuitul duce apoi aceste cutii la o stație de picking, îndeplinind astfel principiul „produs-către-persoană”.

Stația de picking este echipată cu un PC conectat la WMS-ul clientului, care îi spune operatorului câte SKU-uri trebuie extrase din fiecare casetă pentru a aranja comanda. În această zonă, o capacitate acumulativă de 10 cutii înseamnă navigare lină pentru intrarea containerelor de reaprovizionare și ieșirea cutiilor goale. Întregul spațiu este închis cu compartimentare din plasă și uși de acces sigure, care împiedică intrarea personalului neautorizat.

Avantaje pentru Paolo Astori

  • peste 20.000 de SKU-uri stocate: Depozitul automatizat de miniload al Paolo Astori are o capacitate de 5.472 de cutii. Fiecare cutie conține până la patru SKU-uri diferite în interior.
  • Productivitate mare: compania a dublat numărul de comenzi pregătite pe zi, extinzându-se de la 100 la 200.
  • Reducerea costurilor: Paolo Astori a economisit cheltuielile logistice prin automatizarea proceselor de depozitare și expediere a mărfurilor.
Depozitul automat al Paolo Astori în Italia
Capacitate de stocare: 5.472 de cutii
Dimensiunea cutiei: 300 x 400 mm
Greutate max. per cutie: 40 kg
Niveluri de stocare: 18
Înălțimea raftului: 6 m
Lungimea raftului: 43 m

Întrebați un expert