Charter Next Generation: Depozitare automată pentru o mare varietate de produse

Charter Next Generation: Depozitare automată pentru o mare varietate de produse

Capacitate maximă la Charter Next Generation cu conveioare de paleți și culoare lungi de 140 m

Charter Next Generation

Interlake Mecalux a construit un nou depozit automat pentru Charter Next Generation cu o capacitate de depozitare pentru mai mult de 15.400 de paleți de dimensiuni și cu rotații diferite. Instalarea este gestionată de sistemul eficient de management al depozitelor Easy WMS de la Mecalux, capabil să maximizeze productivitatea tuturor operațiunilor efectuate.

  • Poze
  • Specificații tehnice
  • Descărcați PDF

Despre Charter Next Generation

Fondată în Ohio (SUA) în 1994 sub conducerea lui David A. Frecka, Charter Next Generation este o afacere de folii de plastic, care face ambalaje de produse pentru sectoare industriale distincte, în special produse alimentare.

Compania se află deasupra mediei datorită inovației sale constante în procesele de producție, introducând cele mai noi echipamente de pe piață atunci când fabrică produse de înaltă calitate.

Nevoile și soluția

Charter Next Generation deținea un depozit lângă centrul său de producție, cu o capacitate de 3.000 de paleți și avea alte depozite închiriate în care își depozita toată producția. În ultimii ani, întreprinderea a cunoscut o creștere uriașă și, hotărâtă să facă față acestei situații, a solicitat o soluție de depozitare a foliilor utilizate în industria alimentară.

Această nouă instalație trebuia să ofere o capacitate mare, să garanteze intrări și ieșiri constante de mărfuri și să ofere operațiuni foarte rapide. Mai mult, pentru acest tip de produs depozitat, trasabilitatea totală a mărfurilor este esențială pentru a ține evidența în orice moment a stării și a locației acestora, precum și pentru a menține o distribuție, ordine și curățenie excelente. Proiectul a reprezentat o provocare uriașă, datorită varietății masive de produse și paleți de diferite dimensiuni cu care operează zilnic Charter Next Generation.

Având în vedere acești factori, doar o firmă recunoscută și cu experiență internațională precum Interlake Mecalux ar putea construi depozitul ideal care să îndeplinească eficient cerințele Charter Next Generation.

După o analiză detaliată, Interlake Mecalux a propus construirea unui depozit automatizat de 11,9 m înălțime în incinta Charter Next Generation. Acesta cuprinde șase culoare cu rafturi pentru paleți cu adâncime dublă pe ambele părți, a căror capacitate de depozitare depășește 15.400 de paleți.

Automatizarea este extrem de eficientă, depozitul funcționează 24/7. Și ne ajută să reducem costurile logistice prin îmbunătățirea pregătirii comenzilor.

Jason HildebrandDirector de logistică la Charter Next Generation

Depozitul automatizat

Inițial, depozitul urma să aibă doar cinci macarale-stivuitor automate. Cu toate acestea, având în vedere rata de creștere a Charter Next Generation și perspectivele sale, a optat pentru încă un culoar și a instalat șase macarale-stivuitor în total.

SKU-urile sunt depuse în locațiile corespunzătoare în funcție de rotație (produsele de larg consum sunt plasate în fața depozitului și cele mai puțin solicitate, în spate). Acest aspect optimizează mișcările echipamentului de manipulare și crește numărul de cicluri.

Macaralele-stivuitor din fiecare culoar asigură un flux constant de produse fără implicarea operatorului, eliminând orice erori logistice datorate managementului manual. Sarcina lor este de a muta mărfurile între rafturi și conveioarele de intrare și de ieșire.

Aceste mașini funcționează la o viteză de deplasare de 180 m/min și 38 m/min când sunt ridicate. Acestea includ furci telescopice cu adâncime dublă capabile să atingă a doua poziție a paletului la toate nivelurile.

Intrări în depozit

Un circuit complet de conveior de transport pentru paleți situat pe o parte a rafturilor are ca sarcină intrarea și ieșirea automată a mărfurilor.

Compania lucrează cu paleți de diferite dimensiuni și calități. Din acest motiv, sunt folosiți paleți sclav de 1.000 x 1.220 mm, pentru a asigura rezistența și stabilitatea sarcinii atât pe circuitele transportoare, cât și în interiorul depozitului. Stațiile de intrare sunt echipate cu un distribuitor de paleți gol.

Operatorii folosesc stivuitoare contrabalansate pentru a plasa sarcina deasupra paletului sclav. În continuare, paleții trec prin punctul de control unde se verifică caracteristicile lor și se verifică dacă îndeplinesc parametrii de depozitare stabiliți. Cei care nu trec inspecția sunt scoși din circuit pentru a fi recondiționați.

Odată ce punctul de control aprobă paletul, sistemul de management al depozitului Easy WMS de la Mecalux îi atribuie o locație în cadrul instalației, în funcție de rotație și dimensiunea acestuia.

Ieșiri din depozit

Când un client solicită un produs, software-ul Mecalux comandă extragerea acestuia din rafturi. Macaraua-stivuitor din culoarul unde este amplasată colectează articolul și îl depune pe conveiorul de ieșire, care se conectează la circuitul primar și circulă către zona de expediere.

Un vagon de transfer clasifică paleții în opt canale de preîncărcare capabile să găzduiască până la șapte paleți fiecare. Acest sistem grupează paleții din aceeași comandă sau rută pentru a simplifica încărcarea acestora în camioanele de distribuție. Alături de cele opt canale de preîncărcare, sunt instalate încă două canale cu stivuitoare de paleți goale, a căror sarcină este recuperarea paleților sclav.

Easy WMS și Galileo

Interlake Mecalux a implementat și Easy WMS. Acest software organizează toate funcțiile în curs de îndeplinire, inclusiv recepții, atribuirea locațiilor și depozitarea paleților în funcție de rotație, extracție, picking și livrarea finală.

Easy WMS oferă vizualizare completă a produselor pe măsură ce se deplasează prin sistem. Operatorii pot supraveghea întregul proces de pe un ecran de 100 cm configurat special pentru acest scop.

WMS-ul este în permanentă comunicare cu ERP-ul companiei pentru a coordona și a crește randamentul diferitelor operațiuni care se desfășoară în depozit. Întrucât acesta implică un depozit automatizat, a fost implementat și modulul de control Galileo, responsabil cu monitorizarea dispozitivelor de mișcare (macarale-stivuitor, conveioare și vagoane de transfer), precum și cu îndeplinirea măsurilor de siguranță.

Avantaje pentru Charter Next Generation

  • Capacitate de depozitare crescută: depozitul automatizat oferă o capacitate de depozitare care depășește 15.400 de paleți de diferite mărimi și rotații.
  • Productivitate mare: instalația automatizată garantează un serviciu rapid și eficient, totul fără posibile erori.
  • Management de top: depozitul este controlat de sistemul de management al depozitului Easy WMS de la Mecalux care optimizează toate mișcările, procesele și operațiunile care au loc acolo.
Depozit automat pentru Charter Next Generation
Capacitate de stocare: Peste 15.400 de paleți
Dimensiunea paletului: 1.000 x 1.220 mm (sarcini de până la 1.067 x 1.524 mm)
Înălțimea depozitului: 11,9 m
Lungimea depozitului: 140 m
Nr. culoare de depozitare: 6

Întrebați un expert