Easy WMS de la Mecalux operează depozitul producătorului auto Renault

Easy WMS de la Mecalux operează depozitul producătorului auto Renault

Easy WMS gestionează toate operațiunile din depozit, asigurând totodată alimentarea neîntreruptă a fabricii de producție

Renault

Producătorul de automobile Renault a instalat sistemul de gestionare a depozitelor Easy WMS de la Mecalux în depozitul său de producție din Sevilla (Spania). Centrul de producție din acest oraș se concentrează pe asamblarea transmisiilor, iar depozitul aprovizionează liniile de producție, din mers, cu bunuri foarte necesare. În prezent, la producție sunt expediați între 60 și 80 de paleți plini, precum și aproximativ 3.000 de cutii. WMS supraveghează depozitarea mărfurilor și pregătirea comenzilor garantând, în același timp, fluxuri de aprovizionare către fabrică.

De la aviație la mașini

În ceea ce privește prezența sa internațională, Renault este unul dintre cei mai mari producători de automobile. Înființată în Franța în 1898, a devenit una dintre companiile de mașini electrice cu emisii aproape de zero.

Uzina din Sevilla a fost deschisă în 1938 ca ISA (Industrias Subsidiarias de la Aviación), o afacere de producție de piese aeronautice. Câțiva ani mai târziu, în 1958, ISA a început să producă transmisii pentru Renault și, după succesul acestei acțiuni, grupul francez a achiziționat ISA.

Această fabrică este foarte apreciată atât în interiorul, cât și în afara grupului Renault. Îndeplinește 30% din cerințele companiei la nivel mondial și exportă 80% din producție către fabricile grupului din Franța, Marea Britanie, Rusia, Turcia, Maroc, Argentina și Mexic, printre altele.

Cum funcționează depozitul

Acest centru deține aproximativ 1.200 de paleți și, în prezent, se extinde pentru a găzdui până la încă 1.000 de paleți. Depozitul primește piese folosite la asamblarea transmisiilor, în principal osii și pinioane.

În uzina din Sevilla, un milion de transmisii sunt realizate pe an și apoi expediate către diferitele centre de producție pe care Alianța Renault-Nissan le deține pe tot globul.

Zilnic, depozitul eliberează piese neprelucrate către uzina de producție. Aceasta implică piese, cum ar fi arborii de transmisie, care nu sunt potrivite pentru picking din cauza dimensiunilor lor.

Acestea fiind spuse, cele mai multe comenzi au nevoie de ceva pregătire – se adună între 60 și 80 de comenzi pe zi. Acest lucru este valabil pentru pinioane, de exemplu. Odată primite, operatorii introduc articolele pentru fiecare comandă de fabricație în unitățile de rafturi mai scurte. Într-o etapă ulterioară, aceste articole sunt mutate în producție de către vehicule cu ghidare automată (AGV). Aceste rafturi sunt concepute pentru a furniza bunurile necesare liniilor de fabricație și pentru a eficientiza asamblarea transmisiilor. Fiecare deține articole esențiale pentru a furniza două comenzi de fabricație (prima în față și a doua în spate).

Easy WMS de la Mecalux

Easy WMS, sistemul de management al depozitelor dezvoltat de Mecalux Software Solutions, conduce toate procesele din depozit care au loc la instalația Renault, inclusiv intrarea mărfurilor din atelierele de mașini, sarcini de picking și trimiterea produselor către liniile de producție și/sau la expediere.

Pentru buna desfășurare a diferitelor operațiuni din depozit, Easy WMS este în comunicare continuă cu GPT –ERP-ul Renault–, precum și cu robotul automat care organizează liniile de asamblare. Prin Modbus, un protocol de comunicații seriale, robotul emite o listă către WMS cu articolele obligatorii pentru fiecare comandă de fabricație în curs.

Ulterior, WMS transmite comenzile către muncitori. Acest personal poartă un dispozitiv RF portabil pentru pickingul listei. Sistemul identifică ce mărfuri necesită fiecare container și cât de mult trebuie colectat, ceea ce reduce orice tip de eroare potențială.

Avantaje pentru Renault

  • Stoc perfect controlat: sistemul de gestionare a depozitului este întotdeauna pe fază cu starea în timp real a inventarului.
  • Pickinguri rapide: WMS le spune operatorilor cum să pregătească comenzile care sunt trimise la liniile de producție, eliminând orice posibilă greșeală.
  • Capacitate maximă: utilizarea Easy WMS înseamnă că toate procesele și operațiunile interne rulează fără probleme.

Produsele utilizate în acest proiect

Întrebați un expert