Un depozit de ingrediente sub formă de pudră pentru industria agrobusiness

Un depozit de ingrediente sub formă de pudră pentru industria agrobusiness

Easy WMS și integrarea WMS și Pallet Shuttle sunt cele două noi software-uri ale Huijbregts Groep

Huijbregts Groep logotipo

Huijbregts Groep, producător de ingrediente sub formă de pudră pentru industria alimentară, are un nou bloc de rafturi gestionat de sistemul Pallet Shuttle, cu o capacitate de 2.295 de paleți, în depozitul său de producție din Helmond, în sudul Țărilor de Jos. A implementat sistemul de management al depozitului Easy WMS pentru a gestiona încărcarea și descărcarea produselor, precum și un software specific pentru a controla modul în care funcționează navetele automate. Productivitatea și potențialul pe care le oferă Easy WMS au convins compania să folosească acest WMS în toate instalațiile sale, pentru a organiza mai bine operațiunile de depozit pe care le desfășoară acolo.

 • Poze
 • Pallet Shuttle semi-automat deservește o capacitate de 2.295 de paleți
  Tableta de control conectată la Wi-Fi direcționează Pallet Shuttle
  Mărfurile care intră în flux trec printr-o parte și ies pe cealaltă
  Materiile prime necesare pentru fabricație sunt depozitate în rafturi
  Tableta de control facilitează contorizarea stocurilor și vizualizarea operațiunilor
 • Specificații tehnice
 • Descărcați PDF

Inovație și viziune

Huijbregts Groep are afaceri în domeniul gestionării și prelucrării ingredientelor sub formă de pudră pentru industria alimentară. Istoria sa este marcată de evoluție continuă, inovație și armonizare cu schimbările pieței.

În 1936, Wim Huijbregts a fondat această companie care, la început, vindea înlocuitori de alimente. După al Doilea Război Mondial, acest antreprenor a început să amestece ierburi și mirodenii pentru măcelarii din regiunea Eindhoven.

Din 1973, când fiul său Frans Huijbregts s-a alăturat afacerii, firma a cunoscut o creștere uriașă care continuă până în prezent. În prezent, 80% dintre mărfurile vândute în Țările de Jos includ ceva produs cu amestecurile de ingrediente Huijbregts Groep. În plus, se așteaptă ca acestea să continue să crească, chiar și la nivel internațional.

Capacitate mai mare pentru o companie în continuă expansiune

În 2010, Huijbregts Groep a deschis un centru masiv (care acoperă o suprafață de 5.000 m²) în Helmond. Este o instalație extrem de modernizată, cu cea mai recentă tehnologie de ultimă oră, pentru a obține o productivitate maximă a tuturor operațiunilor, inclusiv amestecarea ingredientelor, ambalarea acestor amestecuri în funcție de fiecare comandă și depozitarea. Potrivit lui Erik van den Nieuwelaar, managerul departamentului de inovare al Huijbregts Groep, „compania noastră gestionează aproximativ 2.500 de SKU-uri de materii prime și alte 14.000 de produse finite”.

„Compania noastră crește cu un pas rapid”, subliniază Erik van den Nieuwelaar. Încetul cu încetul, centrul companiei a devenit prea mic. Așadar, trebuia să-și extindă capacitatea de depozitare cu o soluție menită în mod explicit să găzduiască materii prime și produse finite.

„Nu mai era spațiu pentru a construi un nou depozit. Deci, de aceea am folosit pe deplin fiecare milimetru de care dispunem”, a adăugat Erik van den Nieuwelaar. „Mai mult, asamblarea rafturilor trebuia să se facă imediat pentru că aveam nevoie urgentă de acest spațiu de depozitare.”

În fiecare zi, depozitul primește în medie 200 de paleți de materie primă pe care îi trimite la producție. Potrivit managerului de inovare, „Acești paleți sosesc din întreaga lume, în principal pe o rază de 1.000 km în Europa, deși 30% nu intră în această categorie”. Pe de altă parte, livrează, de asemenea, între 250 și 300 de paleți de produs finit clienților săi răspândiți în întreaga lume. Deși Huijbregts Groep consideră aceste produse finite, clienții lor nu. În realitate, acestea sunt semifabricate care sunt folosite pentru a produce margarină, pâine, iaurt, supe, sosuri sau gustări, printre alte alimente.

Având în vedere acest volum de lucru, Mecalux a dotat depozitul cu un bloc de rafturi operat de sistemul Pallet Shuttle. Asamblarea și instalarea s-au făcut pe o perioadă de aproximativ patru luni, pentru a permite Huijbregts Groep să își continue operațiunile neîntrerupt.

De asemenea, a fost instalat Easy WMS, sistemul robust de management al depozitului conceput pentru a rula toate operațiunile centrului, precum și software-ul de control pentru Pallet Shuttle (specific pentru dirijarea navetei automate a acestui sistem de depozitare).

„Este prima dată când lucrăm alături de Mecalux. Înainte de a lua orice fel de decizie, am comparat propunerea sa cu cele de la alți doi furnizori de soluții de depozitare. În cele din urmă, am ales Mecalux pentru că ne pot oferi o soluție mai bună pentru cerințele noastre și, desigur, am apreciat și prețul”, a subliniat Erik van den Nieuwelaar.

Caracteristici Palet Shuttle

Un bloc de rafturi are o înălțime de 13 m și, prezentând un total de 85 de canale care au o adâncime de 26,5 m, găzduiește paleți cu o greutate unitară maximă de 1.100 kg. Potrivit lui Erik van den Nieuwelaar, „folosim această soluție pentru a organiza 2.500 de SKU-uri de materii prime și alte 14.000 de produse finite”.

Gestionarea mărfurilor îndeplinește criteriul FIFO (primul intrat, primul ieșit). Paleții sunt introduși într-o parte a unităților de rafturi (de exemplu, pe partea îndreptată spre docurile de încărcare atunci când se lucrează cu materii prime). Apoi, sunt extrași pe cealaltă parte, care, în acest caz, este orientată spre producție.

Intrarea și ieșirea pot funcționa și în direcția opusă (de exemplu, de la producție la docuri), dacă produsele finite sunt gata să fie expediate.

Depozitul are cinci Pallet Shuttle pentru a gestiona volumul mișcărilor pe parcursul fiecărei zile. De-a lungul unei laturi a depozitului, au fost instalate rafturi pentru paleți înalte de aproximativ 14 m, care au șase niveluri. Acestea acționează ca un tampon, adică până la 303 de paleți sunt ținuți în așteptare, așteptând să fie depozitați în rafturi de către Pallet Shuttle.

Un software puternic pentru a controla Pallet Shuttle

Mecalux a instalat un software anume pentru a controla Pallet Shuttle. Principalul avantaj este că oferă o încărcare mai bună a produselor și facilitează organizarea optimă a sarcinilor de depozitare care trebuie efectuate. Cu cuvintele lui Erik van den Nieuwelaar, „acest software este atât cuprinzător, cât și ușor de utilizat”.

Operatorii au tablete conectate la Wi-Fi pentru a trimite comenzi navetelor motorizate (adică introducerea sau extragerea paleților). Întrucât interfața este ușor de utilizat, nu este necesară o pregătire specifică pentru utilizarea acesteia. Prin aceste dispozitive sunt realizate numeroase funcții, cum ar fi selectarea a câți paleți să extragă, numărarea inventarului, verificarea pozițiilor Pallet Shuttle și gestionarea utilizatorilor autorizați. În plus, în timp ce efectuează încărcarea și descărcarea paleților, operatorii pot vizualiza comenzile pe care trebuie să le execute în continuare.

Acesta este un software versatil, flexibil, care a fost modelat pentru nevoile și caracteristicile specifice ale depozitului Huijbregts Groep: practic, un singur bloc gestionează atât intrările de materii prime, cât și ieșirile de produse finite. Software-ul care operează Mecalux Pallet Shuttle oferă control și siguranță mai bune în timpul intrărilor și ieșirilor de paleți.

Easy WMS: un instrument de creștere

Potrivit lui Erik van den Nieuwelaar, „În mod normal, dezvoltăm propriul software în departamentul nostru de inovare. Cu toate acestea, din cauza extinderii afacerii și a apariției unor noi proiecte, am solicitat asistența Mecalux”.

Ca prim pas, Huijbregts Groep a contractat versiunea de bază „Pro” a Easy WMS. Acest sistem gestionează și coordonează procesele și mișcările de depozitare: încasări, depozitare și expediere comenzi de ieșire.

Cu toate acestea, după cum afirmă Erik van den Nieuwelaar, „Ceea ce aveam cu adevărat nevoie era un sistem flexibil și unul care să se adreseze ERP-ului nostru”. Realizând potențialul uriaș oferit de Easy WMS, compania a decis să implementeze cea mai avansată și puternică versiune „Enterprise” — în scopul specific de a gestiona toate operațiunile din centrul său Helmond.

Suntem încântați de sistemul Pallet Shuttle, de software-ul care operează navetele automate și de Easy WMS al Mecalux. De la instalarea sa, depozitul a obținut rezultate excelente. Este dificil să oferim cifre exacte, dar, între februarie și august 2018, ne-am mărit volumul vânzărilor cu aproximativ 8%.

Erik van den NieuwelaarManager de inovare la Huijbregts Groep

Avantaje pentru Huijbregts Groep

 • Gestionarea eficientă a tuturor operațiunilor: Easy WMS de la Mecalux este configurat pentru a optimiza operațiunile din întregul centru Huijbregts Groep, atât automate, cât și manuale, precum și pentru a ține pasul cu schimbările viitoare.
 • Sistem rapid de înaltă densitate: dintre sistemele compacte, Pallet Shuttle este cel mai agil atunci când facilitează introducerea și extragerea paleților din canalele acestora.
 • Scopul spațiului: unitatea de rafturi perfecționează suprafața disponibilă pentru a obține o capacitate de 2.295 de paleți.
Depozitul Huijbregts Groep
Capacitate de stocare: 2.598 de paleți
Dimensiunea paletului: 800 x 1.200 mm
Greutatea max. a paletului: 1.100 kg
Înălțimea raftului: 13 m
Adâncimea raftului: 26,5 m
Nr. navete: 5