Compania de servicii industriale WISAG deschide un depozit în Germania

Compania de servicii industriale WISAG deschide un depozit în Germania

Mecalux a echipat depozitul companiei de servicii industriale WISAG cu Pallet Shuttle și Easy WMS

WISAG logo

Produsele chimice necesită un tratament impecabil și condiții speciale de depozitare. De aceea WISAG, una dintre cele mai mari companii de servicii din Germania, a implementat sistemul de management al depozitelor Easy WMS în depozitul său din Krefeld. Obiectivul este de a organiza toate mărfurile unuia dintre clienții săi, o companie multinațională de chimie de prestigiu, cât mai eficient posibil, oferind servicii de înaltă calitate. Centrul, dotat cu două unități de rafturi cu sistem Pallet Shuttle, are o capacitate totală de depozitare de 16.000 de paleți.

O nouă linie de afaceri

Cu Centrul de Competență Logistică, WISAG Industry Service Group, unul dintre principalii furnizori de servicii industriale din Germania, a deschis o nouă linie de afaceri. Centrul constă dintr-un nou depozit de 10.000 m² în orașul Krefeld (Germania) unde este gestionată infrastructura logistică a unei companii multinaționale lider în sectoarele chimic și farmaceutic. Acolo, toate produsele acestei companii sunt organizate și expediate, depozitate în saci industriali (cum ar fi big bags) și în containere octabin pe paleți.

Spațiu de depozitare

În fiecare zi, acest centru primește în medie 500 de paleți din producție, care sunt depozitați și apoi distribuiți clienților companiei chimice din toată Europa. WISAG a cerut ajutorul Mecalux pentru a găsi o soluție care să-i permită să găzduiască toate articolele sale și să le gestioneze eficient pentru a preveni orice greșeală.

După ce a analizat caracteristicile speciale ale depozitului, Mecalux l-a echipat cu două unități de rafturi cu sistem Pallet Shuttle pentru optimizarea zonei de depozitare. Acestea au o înălțime de 9,5 m, sunt împărțite pe cinci niveluri și au o capacitate de depozitare pentru 10.695 de paleți cu o greutate unitară maximă de 1.000 kg.

WISAG a ales acest sistem de înaltă densitate deoarece este deosebit de potrivit pentru manipularea unui număr mic de SKU-uri, fiecare cu un volum mare de paleți. Această soluție facilitează, de asemenea, ca produsele chimice ale clienților săi să rămână în depozit pentru perioada potrivită și, atunci când va veni momentul, să fie distribuite în masă către clienții finali din industria producătoare.

Unul dintre avantajele de a avea o navetă motorizată este că manipularea produselor este complet sigură, prevenind mișcările și loviturile bruște (ceea ce este imperativ, mai ales în cazul substanțelor chimice).

Procesele de depozitare cu sistemul Pallet Shuttle sunt controlate cu ajutorul tabletelor. Datorită interfeței lor tactile și unui meniu extrem de intuitiv, operatorii interacționează cu toate navetele din depozit, trimițându-le comenzi de mișcare din interiorul stivuitorului.

Gestionarea mărfurilor, o prioritate

Pe lângă realizarea unei capacități optime de stocare, prioritatea WISAG în acest proiect a fost gestionarea fără erori a mărfurilor. Aranjarea și organizarea corectă a stocurilor au un impact pozitiv asupra activităților din depozit, inclusiv asupra muncii operatorilor.

Compania a dorit să monitorizeze cu precizie mărfurile din momentul în care ajung în depozit și până la livrarea comenzilor către clienți. Acest lucru a necesitat un sistem de management al depozitului (WMS) care să înregistreze toate produsele pentru a se asigura că acestea sunt ușor de localizat și identificat în orice moment.

WISAG a ales Easy WMS, WMS-ul dezvoltat de Mecalux, deoarece poate profita mai mult din toate activitățile desfășurate la centru.

Easy WMS a fost implementat în modul SaaS (Software as a Service). Această versiune se bazează pe o infrastructură de server cloud Microsoft Azure de înaltă performanță.

Easy WMS creează o imagine virtuală a depozitului WISAG și o împarte în două zone separate:

  • Rafturi cu Pallet Shuttle. Canalele au o adâncime de 24 de paleți, optimizând astfel zona de depozitare. Operatorii folosesc o tabletă pentru a controla cele patru navete motorizate disponibile și, la rândul lor, pentru a comunica cu WMS-ul în timp real. Acest sistem se bazează pe principiul managementului mărfurilor LIFO.
  • Depozitare la sol. Acolo, paleții nou sosiți sunt grupați înainte de a fi așezați pe rafturi în timp ce, în același timp, sunt organizați paleții care urmează să fie distribuiți. Picking-ul poate fi efectuat, de asemenea, dacă este necesar. Operatorii folosesc terminale de radiofrecvență pentru a identifica fiecare produs și urmează instrucțiunile oferite de Easy WMS.

Utilizarea terminalelor de radiofrecvență și a tabletelor ajută lucrătorii să se concentreze asupra operațiunilor și sarcinilor pe care WMS le indică. WMS-ul le trimite instrucțiuni foarte specifice despre ce să facă cu fiecare produs, iar lucrătorii confirmă că le-au respectat pentru a primi comenzi noi. „Capacitatea zilnică este mai mare și practic nu se fac greșeli”, confirmă Michael Lederer.

WMS-ul cunoaște stadiul de inventar al mărfurilor în timp real. Pentru a face acest lucru, identifică fiecare articol pe măsură ce intră în depozit și îi atribuie automat o locație în funcție de SKU și nivelul cererii.

„De fapt, operarea Easy WMS este foarte simplă, deoarece operatorii trebuie doar să citească codurile de bare folosind terminale de radiofrecvență pentru ca WMS-ul să le spună unde să depună articolele”, spune Michael Lederer.

Recepție

Easy WMS primește notificarea mărfurilor care vor ajunge pe camion și apoi generează și imprimă o etichetă pentru fiecare palet.

Operatorii plasează aceste etichete pe fiecare produs și le identifică cu terminalele RF pentru a introduce articolele în sistem. Odată ce toate produsele au fost verificate, Easy WMS generează un raport privind încărcarea primită, care este apoi trimis clientului. Acest raport precizează foarte detaliat caracteristicile produsului (lot, număr de containere primite, culoare, tip de palet etc.).

Expedieri

În ceea ce privește expedierile, Easy WMS organizează și ieșiri de paleți (aproximativ 500 pe zi). Le spune operatorilor ce paleți să scoată din depozit și în ce ordine să îi încarce pe camion (în funcție de ruta pe care o va parcurge transportatorul la livrarea comenzilor).

Odată ce toți paleții au fost așezați pe camion, operatorii trebuie să facă o fotografie și să o trimită clientului, astfel încât clientul să poată verifica dacă mărfurile au fost expediate protejate și în siguranță pe camion. Terminalele de radiofrecvență sunt echipate cu o cameră, iar Easy WMS reamintește operatorului să facă o poză.

Comunicare bună

Dacă există un lucru care caracterizează depozitul WISAG, acesta este coordonarea. Toți operatorii lucrează sincronizat, depozitând mărfurile cât mai repede posibil.

Pentru a obține o eficiență mai mare și a elimina greșelile, operatorii trebuie să comunice cu Easy WMS prin tablete și terminale RF. Cu aceste dispozitive, ei primesc comenzi de la WMS despre cum să gestioneze produsele într-o manieră ordonată. Drept urmare, WISAG este capabil să-și servească clienții cu agilitate și să accelereze comenzile fără întârziere.

Odată cu succesul acestei instalări, compania prevede o creștere puternică în următorii ani. „Datorită sprijinului Mecalux, sperăm să mergem mai departe cu mai multe proiecte și să extindem activitățile centrului nostru din Krefeld”, a spus Michael Lederer.

Lansarea Easy WMS a fost un succes datorită angajamentului manifestat de echipa tehnică Mecalux. Acum că depozitul este operațional, am putut să confirmăm că acest software este foarte practic și intuitiv, aducându-ne o serie de avantaje, în principal în controlul mărfurilor.

Michael LedererDirector al unității de afaceri WISAG Logistics Competence Center

Avantaje pentru WISAG

  • Optimizarea spațiului: sistemul Pallet Shuttle folosește spațiul depozitului și asigură o capacitate de depozitare pentru 10.695 de paleți.
  • Controlul paleților: Easy WMS oferă operatorilor instrucțiuni precise pentru depozitarea fără erori și expedierea a 1.000 de paleți/zi (500 de intrare și 500 de ieșire).
  • Operare adaptată clientului: WMS-ul organizează paleții în funcție de tipul de SKU și nivelul de cerere. De asemenea, se asigură că comenzile includ o fotografie care arată că bunurile au fost pregătite corespunzător pentru călătorie.
Depozitul WISAG
Capacitate de depozitare: 10.695 de paleți
Dimensiuni paleti: 1.000 x 1.200 mm
Max. greutatea paletului: 1.000 kg
Înălțimea raftului: 9,5 m
Nr. de navete: 4

Produsele utilizate în acest proiect

Întrebați un expert