Mecalux a fost ales de Airbus pentru a-și echipa depozitul din Hamburg

01 Feb 2023

Mecalux a fost ales de Airbus, unul dintre cei mai importanți producători de avioane din lume, pentru a instala diverse sisteme de depozitare pentru a accelera fluxurile, a maximiza capacitatea și a optimiza spațiul în depozitul său din Hamburg, cel mai mare oraș-port al Germaniei.

Mecalux a oferit Airbus osoluție logistică completă constând dintr-un sistem de transport spiralat pentru automatizarea mișcărilor cutiei, canale live pentru paleți, rafturi cantilever, rafturi pentru paleți și rafturi de picking.

Benzile transportoare transportă mărfurile în mod automat, reducând deplasarea operatorului și simplificând fluxurile de mișcare. Benzile transportoare pentru cutii vor conecta diferitele zone ale instalației Airbus, în timp ce canalele live pentru paleți vor muta paleții în zona de expediere.

Rafturile pentru paleți sunt extrem de versatile și rezistente la toate tipurile de sarcini. Acest lucru, pe lângă rafturile din plasă amplasate pe anumite niveluri, va permite Airbus să depoziteze în siguranță diferite tipuri de paleți. Rafturi M3 pentru sarcini ușoare și rafturi M7 pentru sarcini grele pentru picking oferă un grad ridicat de rezistență și pot depozita cutii individuale și produse vrac. În cele din urmă, raftul cantilever este folosit pentru a depozita mărfuri cu lungime mare și pe cele de lungimi diferite. Ca și în cazul suporturilor pentru paleți, rafturile din plasă au fost montate pentru a putea depozita practic orice tip de produs.

Pe lângă faptul că îi permit Airbus să organizeze eficient stocurile extrem de variate, aceste sisteme de depozitare sunt remarcate pentru că oferă acces direct la mărfuri, ceea ce este esențial pentru accelerarea procesării comenzilor.

Această soluție completă de la Mecalux, care include atât sisteme de depozitare, cât și sisteme de transport, a contribuit la eficientizarea și competitivitatea infrastructurii logistice a Airbus. Toate sistemele au fost proiectate pentru a asigura succesul continuu al Airbus ca reper internațional în industria aerospațială.