Fortwenger: tradiție cu gustul dulce al modernității

26 Ian 2023

Producătorul de biscuiți și dulciuri din turtă dulce Fortwenger își renovează unitatea din Gertwiller, Franța, odată cu instalarea Easy WMS Sistem de gestionare a depozitelor de la Mecalux în modul său cloud. Compania a ales din nou să se bazeze pe Mecalux pentru a dota acest centru logistic cu soluții care îl vor ajuta să își optimizeze lanțul de aprovizionare și să-și susțină perspectivele de creștere viitoare.

Până acum, această afacere tradițională și-a monitorizat manual stocul de 1.000 de SKU. Hotărâtă să-și sporească productivitatea, firma a hotărât să elimine erorile și să obțină o trasabilitate optimă cu ajutorul Easy WMS. Acest software supraveghează trasabilitatea mărfurilor din momentul în care ajung la depozit. Mai mult, ea organizează toate operațiunile prin trimiterea de instrucțiuni precise lucrătorilor cu privire la ce să facă cu fiecare produs.

Easy WMS a fost integrat cu sistemul Fortwenger Sage 100c ERP în scopul transferului de date și informații pentru a crește productivitatea în toate operațiunile. Astfel, de exemplu, sistemul ERP informează Easy WMS despre comenzile care urmează să fie procesate, astfel încât WMS să poată aranja pregătirea și expedierea lor imediată.

Cu SaaS (Sistem de operare ca serviciu) model, operatorii Fortwenger pot accesa Easy WMS din orice browser cu conexiune la internet. Unul dintre avantajele acestei soluții este că datele sunt stocate în siguranță pe servere externe. În plus, compania are întotdeauna cea mai recentă actualizare de software.

Sisteme de depozitare

Cooperarea dintre Fortwenger și Mecalux datează de acum cinci ani, când Mecalux a echipat depozitul acestui producător de dulciuri cu trei soluții diferite de depozitare:

  • Rafturi pentru paleți. Cea mai mare parte a instalației este alcătuită din aceste tipuri de rafturi, care asigură o capacitate de depozitare pentru 1.134 de paleți. Rafturile se remarcă prin capacitatea de a se adapta la orice tip de sarcină, greutate și volum, precum și pentru accesul direct al acestora, care conferă o mare agilitate gestionării mărfurilor și ridicării comenzilor.
  • Rafturi pentru drive-in. Mecalux a instalat o unitate de rafturi compacte pentru paleți, cuprinzând un set de benzi care pot găzdui până la 12 paleți adânci. Acest lucru oferă companiei avantajul de a putea depozita până la 376 de paleți cu produse cu rotație mare într-un spațiu mic.
  • Etaj mezanin. Mezaninul de 3 metri înălțime a dublat suprafața depozitului. Este alcătuit dintr-o platformă sigură și rezistentă pe care Fortwenger a alocat-o pentru depozitare în masă de paleți.

Gata pentru proiecte noi

Datorită acestor sisteme de depozitare, compania are acum o instalație bine organizată. Odată cu implementarea Easy WMS, firma va putea, de asemenea, să controleze strict trasabilitatea produselor sale și să eficientizeze operațiunile. Îmbunătățirea timpilor de picking și optimizarea resurselor umane din depozitul Fortwenger va reduce costurile logistice ale companiei. Aceste rezultate vor asigura că Mecalux și sistemul de management al depozitelor Easy WMS vor continua să sprijine Fortwenger în noile sale proiecte și creșterea viitoare pentru mulți ani de acum înainte.

Prin instalarea Easy WMS, ne propunem să îmbunătățim trasabilitatea și să ne optimizăm depozitul. De asemenea, dorim să digitalizăm operațiunile pe care obișnuiam să le efectuam manual, cum ar fi transferul de fișiere către clienții noștri.

Florent SchmittAsistent manager la Fortwenger

Peste 200 de ani de „savoir-faire”

Fortwenger este o afacere franceză de familie cu peste 250 de ani de tradiție. De când a fost înființată în 1768, produce și vinde tot felul de dulciuri și prăjituri din turtă dulce, bazate pe rețete tradiționale, cu o notă de inovație care încântă atât tinerii cât și bătrânii.