Clazamar: transport automatizat la mezanin pentru alimente congelate

12 Ian 2023

Compania de produse alimentare congelate Grupo Clazamar își modernizează centrul de distribuție din Ciudad Real, Spania, cu soluții de depozitare de la Mecalux care îi vor spori eficiența lanțului de aprovizionare. Compania tocmai a instalat un etaj mezanin care funcționează la -25 °C și cuprinde trei niveluri legate prin intermediul unui sistem de transport automat.

Mezaninul măsoară 9 metri înălțime și ocupă o suprafață de puțin peste 1.000 m² pe nivel. Această soluție profită la maximum de înălțimea clădirii Grupo Clazamar, triplându-și suprafața utilă de depozitare. Prin maximizarea spațiului, compania și-a mărit capacitatea de picking în masă a produselor cu rotație mare.

Trei niveluri de mezanin sunt interconectate printr-un ascensor de paleți cu conveioare automatizate. Funcționarea acestuia este extrem de simplă: operatorii plasează paleții pe conveior, iar paletul îi mută la nivelul următor. Prin instalarea unui sistem de transport automatizat, Grupo Clazamar a minimizat munca la temperaturi scăzute pentru operatori și, în același timp, a optimizat fluxurile de mărfuri între diferitele niveluri.

Pește, fructe de mare și multe altele

Grupo Clazamar este o companie cu peste 25 de ani de experiență în distribuția de produse congelate. Are facilități în trei orașe spaniole (Ciudad Real, Jaén și Toledo) și are în prezent peste 50.000 m³  de spațiu pentru depozitarea și distribuția produselor frigorifice. Cu peste 100 de profesioniști și o flotă de transport care depășește 80 de camioane frigorifice, cele peste 2.000 de SKU ale Grupo Clazamar includ fructe de mare, pește, legume congelate și înghețată de toate aromele.