Module Easy WMS: management avansat al depozitului

02 Feb 2023

Un sistem de management al depozitului (WMS) este responsabil pentru optimizarea tuturor operațiunilor care au loc într-o instalație. Lanțul de aprovizionare este supus unei transformări constante, al cărei scop este de a face față schimbărilor pieței. În acest sens, funcționalitățile unui WMS trebuie, de asemenea, îmbunătățite pentru a aborda procese și scenarii din ce în ce mai complexe. Pe acest fundal, Easy WMS, WMS de la Mecalux, a fost conceput pentru a fi scalabil și modular. Astfel, Mecalux dezvoltă continuu noi module care adaptează software-ul la toate provocările impuse de Logistics 4.0.

Schimbările pieței, cum ar fi noile obiceiuri de consum și înflorirea comerțului electronic, au forțat companiile să-și redefinească și să-și modernizeze strategiile logistice pentru a-și menține calitatea serviciului. Încorporarea unui WMS reprezintă un salt calitativ major în ceea ce privește logistica: un WMS nu numai că organizează fluxurile, ci și supraveghează continuu stocurile pentru a efectua toate operațiunile cu succes și la cel mai mic cost posibil.

Easy WMS, sistemul de management al depozitului Mecalux, include funcționalitățile necesare pentru a gestiona eficient toate zonele oricărui tip de instalație, indiferent de complexitatea acesteia.

Mai mult, Easy WMS poate fi personalizat prin implementarea unuia sau mai multor module din următoarele:

Cu toate aceste module, Easy WMS de la Mecalux poate răspunde la specificul real al oricărui depozit, poate crește debitul operațional și poate asigura calitate și trasabilitate maximă în fiecare etapă. Cu toate acestea, atunci când se confruntă cu o asemenea varietate de funcționalități, clienții s-ar putea întreba: „Care este modul(ele) cel mai potrivit(e) pentru afacerea mea? Fiți siguri: Echipa tehnică Mecalux va analiza nevoile dumneavoastră pentru a vă oferi cea mai buna soluție.

Următoarele sunt descrieri mai detaliate ale fiecăruia dintre modulele Easy WMS Mecalux:

WMS pentru comerțul electronic

Depozitele omnicanal au operațiuni complexe și energice. În fiecare zi, comenzi multiple, fiecare formată din câteva rânduri, sunt pregătite și livrate clienților în cel mai scurt timp posibil. Mai mult, multe SKU-uri sunt gestionate, dar nu toate sunt în stoc.

Prin urmare, acestea trebuie solicitate de la furnizori. WMS pentru comerț electronic eficientizează și optimizează operațiunile acestor tipuri de instalații, indiferent de dimensiune, numărul de comenzi pe zi sau capacitatea de stocare. Pentru a face acest lucru, organizează mărfurile pe măsură ce ajung la depozit. Pe baza listei de comenzi în așteptare, sortează produsele în comenzi cu o singură unitate, comenzi cu mai multe unități sau articole de stocat.

Acest sistem vă permite să efectuați un control strict al stocului dumneavoastră și al comenzilor aflate în așteptare. În consecință, erorile vor scădea, timpii de operare se vor îmbunătăți și compania dumneavoastră va putea expedia mai multe comenzi pe zi.

Software de transport cu mai mulți transportatori

Ultima milă a devenit o etapă crucială în logistica comerțului electronic, deoarece are un impact direct asupra costurilor și satisfacției clienților. Orice ineficiență în această fază ar putea însemna pierderi economice grave și o reputație pătată pentru brand.

Multi Carrier Shipping Software simplifică interacțiunile zilnice dintre depozit și agențiile de transport. Vă permite să organizați ambalajul comenzii, să imprimați note de livrare pentru fiecare comandă de ieșire, să creați etichete pentru transportatori și să generați numere de urmărire pe care clienții le pot folosi pentru a monitoriza locația comenzilor lor.

Cu această soluție, compania poate supraveghea îndeaproape întregul proces de expediere, de la ambalarea produselor până la crearea codului de urmărire. Acest modul este, de asemenea, integrat cu marile agenții internaționale de transport, cum ar fi UPS, DHL, TNT și DB Schenker, pentru a numi câteva.

Piețe și integrarea WMS

Piețele reprezintă unul dintre cele mai populare canale de distribuție de pe internet. De fapt, ele au avut cel mai mare impact asupra transformării obiceiurilor consumatorilor.

Piețe, WMS Integration integrează Easy WMS cu principalele piețe și platforme de comerț electronic de pe piață (PrestaShop, Amazon și eBay, printre altele). Cu această soluție, inventarul depozitului este coordonat cu stocul care apare în magazinul online. În același timp, puteți monitoriza stadiul comenzilor.

Acest modul asigură o comunicare automată și mult mai fluidă între instalație și diverșii distribuitori cu amănuntul de comerț electronic. De asemenea, elimină erorile care ar putea fi făcute în oricare dintre procese, din momentul în care clientul face achiziția și până la livrarea comenzii.

Store Fulfillment

Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă companiile este controlul stocurilor în timp real, atât în depozit, cât și în magazinele fizice. Coordonarea este vitală pentru programarea sarcinilor de picking, aprovizionare și transferuri de mărfuri între unități.

Store Fulfillment de la Mecalux integrează WMS-ul în instalație cu terminalele punctului de vânzare. Acest lucru face posibilă coordonarea operațiunilor, transferul de mărfuri într-un mod controlat și adaptarea sistemului la caracteristicile particulare ale fiecărui magazin.

Cu acest software, sarcinile din depozit sunt sincronizate cu cele ale magazinelor. Ca urmare, inventarul este mereu actualizat, reducând considerabil posibilitatea unei epuizări a stocurilor.

WMS for Manufacturing (pentru producție)

Pentru a fi mai competitive, întreprinderile trebuie să controleze îndeaproape toate procesele legate de producție. Aceasta presupune monitorizarea riguroasă a stării materiilor prime, a cantității exacte utilizate în fiecare etapă și a modului în care se desfășoară producția.

WMS for Manufacturing controlează transformarea materiilor prime în produse finite și supraveghează procesele de producție. Pentru a face acest lucru, acesta conține informații detaliate despre fiecare dintre materialele folosite la realizarea produselor și le direcționează să fie trimise către liniile de producție la momentul potrivit.

Sistemul nu numai că sincronizează operațiunile din depozit cu procesele de producție pentru a asigura aprovizionarea la timp, dar oferă, de asemenea, trasabilitatea de la capăt la capăt a acestor procese și vizibilitate în timp real a tuturor articolelor.

Servicii cu valoare adăugată (VAS)

În logistică, serviciul cu valoare adăugată VAS se referă la transformarea unui produs pentru a satisface cerințele specifice ale clienților (de ex, .imprimarea prin serigrafie a unui tricou).

În depozit, muncitorii localizează mărfurile și le mută la posturile de lucru corespunzătoare, unde sunt apoi procesate. Odată ce această sarcină este finalizată, produsele sunt expediate și livrate direct clienților.

Modulul Servicii cu valoare adăugată de la Mecalux minimizează erorile în timpul acestor procese. Operatorii primesc în permanență instrucțiuni precise și detaliate cu privire la ce trebuie să facă (ce articole să găsească, unde să le aducă, ce să facă la stația de lucru etc.).

Acest sistem garantează flexibilitate și vizibilitate sporite în sarcinile VAS. Datorită supravegherii WMS, operatorii personalizează produsele mai rapid și fără greșeală.

Software de analiză a lanțului de aprovizionare

Primul pas pentru realizarea unui sistem logistic agil și inteligent constă în înțelegerea completă a modului în care funcționează și analizarea operațiunilor implicate. Cu toate aceste informații parametrizate, puteți lua decizii de afaceri informate.

Software-ul de analiză a lanțului de aprovizionare stochează și analizează mii de date generate în fiecare zi într-o instalație, de la raportul comenzilor pregătite la procentul de ocupare a depozitului. Cu aceste informații, managerul de depozit sau șeful de logistică al companiei poate planifica operațiunile și poate fi pregătit să facă față vârfurilor de cerere.

Software-ul de analiză a lanțului de aprovizionare oferă toate datele esențiale pentru a lua decizii mai ușor. Acest sistem dispune de indicatori care pot fi personalizați și pot compara rezultatele obținute în diferite instalații.

Sistemul de management al muncii

Reducerea ineficienței, optimizarea resurselor și îmbunătățirea continuă a tuturor proceselor din depozit sunt priorități pentru orice companie. Pentru a profita la maximum de o instalație, uneori, este deosebit de utilă reorganizarea tuturor resurselor. Dar cum este posibil acest lucru fără informații adecvate?

Această extensie a Easy WMS monitorizează activitățile și analizează productivitatea fiecărui schimb sau departament în scopul identificării oportunităţilor pentru îmbunătăţire. Pentru a face acest lucru, înregistrează timpul efectiv utilizat pentru efectuarea operațiunilor, ținând cont de mișcările și distribuția spațiului. Ulterior, compară acești timpi cu timpii standard estimați.

Avantajul cheie al Sistemului de Management al Muncii este vizibilitatea datelor pentru a defini resursele necesare în funcție de volumul de muncă. Cu aceste informații, managerul depozitului poate prognoza și planifica munca pe baza unor date obiective și cuantificabile.

Integrare WMS și Palet Shuttle

Pallet Shuttle semi-automat este un sistem de depozitare dotat cu o navetă motorizată care intră în canalele de depozitare pentru a încărca și descărca marfa paletizată.

Cu acest modul, operatorii folosesc o tabletă unde primesc instrucțiuni de la WMS și, în același timp, controlează mișcările navetei.

Un depozit eficient este unul în care totul este integrat: operatori, sarcini și sisteme de depozitare și management. Acest software vă permite să gestionați operațiunile din depozit de pe un singur ecran, combinând într-un singur dispozitiv toate funcțiile care, până acum, necesitau diverse terminale.

O soluție pentru fiecare cerință

Modulele și funcționalitățile dezvoltate de Mecalux oferă companiilor un management complet și personalizat al activităților lor logistice. Aceste sisteme sunt concepute pentru a îmbunătăți WMS-ul și a-l adapta la noile cerințe ale pieței, optimizând managementul fluxurilor de produse, de la intrarea mărfurilor în depozit până la livrarea acestora la destinația finală.

Mecalux este lider pe piața sistemelor de depozitare, cu o experiență de peste 50 de ani și o prezență în peste 70 de țări. Peste 900 de instalații din 36 de țări sunt gestionate de soluțiile software Mecalux.